Varainhankintaideoita

 • Studioyleiso.fi
 • Helpoin tapa hankkia alkupääomaa. Ajoittain kuvataan ohjelmia, joista yleisö voi ansaita esim. 10 euroa per katsoja. Jos teitä on 20 oppilasta, on kassassanne pian 200 euroa parin tunnin istumisella. Muista varmistaa etukäteen, maksaako tuotantoyhtiö palkkiota. Jotkut tuotantoyhtiöt maksavat palkkion, mikäli katsojia on vähintään 20 henkilöä.

  Mainostenjakoa:
  Monet jakofirmat ottavat mielellään vastaan reippaita jakajia. Jos teitä on monta oppilasta jakamassa, ei urakat tunnu raskaílta. Samalla opitte vastuullisuutta ja kuinka itse tehty raha on makiampaa, kuin saatu raha.

  Oppikirjojen myyntiä:
  Kysykää Otavalta, WSOY:ltä tai joltain muulta isolta kirjoja tuottavalta yritykseltä kirjoja oppikirjoja myyntiin. Jos pystytte hankkimaan kirjoja edullisesti ja myymään niitä edullisesti muille oppilaille, ovat kaikki tyytyväisiä.

  Myyjäiset:
  Hankkikaa koulunne juhlasali tai jumppasali käyttöönne. Pitäkää myyjäiset useamman kerran vuodessa. Miksi niitä saisi olla vain Jouluna? Miksi ette vuokraisi myyntipaikkoja ulkopuolisille? Tehkää asiallinen ilmoitus, jota jaatte kaikkiin laillisiin paikkoihin. Voitte kysyä vaikka joltain pikapainolta pientä sponsorointia, jos jokaiseen lappuun tulisi maininta: "Printed by ..."

  Kirpputoritavaroiden kerjäys:
  Kun pidätte myyjäiset, voitte etukäteen tiedustella lahjoituksia, jotka voisitte myydä kirpputorilla. Yhteyshenkilön puhelinnumeron voisi laittaa myyjäisilmoitukseen. Älkää väheksykö lahjoittajalle lhajoituksen arvoa.

  Arpajaiset myyjäisissä:
  Arpajaislaki sallii yhdistysten pitää pienimuotoisia arpajaisia. Poliisista voi kysyä neuvoa.

  Narikka ostoskeskuksessa:
  Hankkikaa/vuokratkaa jostain narikka ja toimittakaa se ostoskeskukseen. Varmasti moni shoppailija olisi kiinnostunut jättämään kuumat ja painavat takkinsa/ostokset säilytykseen. Euro tai pari ei ole liikaa takin säilytyksestä. Muistakaa, että paikalla pitää aina olla joku ja mielellään useita henkilöitä, sillä monet takit painavat paljon ja niiden kiikuttaminen käy voimille. Mukana on hyvä olla joku aikuinen, jolla on järjestyksenvalvojakortti. Varmasti saatte sovittua jonkunh ostoskeskuksen kanssa sopivasta paikasta, jossa voitte pitää narikkaa.

  Koirien ulkoilutus eli dogsitterit:
  4h-kerhoilla on kivaa toimintaa. He järjestävät erityisiä dog-sitterkursseja, joiden avulla oppii ulkoiluttamaan koiria ja ottamaan huomioon sellaisia asioita, joita yleensä ei tule ajatelleeksi. Heillä voi olla monia ideoita varojen hankkimiseksi.

  Lahjojen paketointia:
  Monissa ostoskeskuksissa on ongelmana, kuinka saada ostokset paketoitua hyvin ja nopeasti. Jouluna on kaikilla kiire. Kaikkien pitäisi saada lahjansa paketoitua nopeasti. 2-3 euroa per paketti olisi varmasti sopiva summa monen asiakkaan kukkarossa, jos vaihtoehtona on tunnin äheltäminen paketoitavan paketin kanssa. Varmasti joukostanne löytyy joku, jonka sisko tai veli on joskus ollut paketoimassa jossain isossa tavaratalossa ja hän voinee tulla alussa opettamaan, kuinka paketoidaan nätisti.

  Lumihommat ja haravointi:
  Voisitteko kenties tehdä jollekin vanhemmalle ihmiselle palveluksen luomalla omakotitalon lumet tai haravoimalla lehtiä? Muutama euro olisi varmaan kohtuullinen korvaus lumihommista?

  Omenoiden, kirsikoiden sekä luumujenpoiminta:
  Jokaisessa kylässä on ihmisiä, joilla on valtavia omenapuita. Itse he eivät välttämättä pysty/jaksa kerätä kaikkia omenoita. Sopikaa omenapuiden omistajien kanssa, että keräätte heille tietyn määrän omenoita tms ja saatte pitää tietyn määrän tuotteita. Ne voitte myydä vaikka torilla tai jonkin kaupan edustalla. Jos pyydätte tuotteista vaikka vain puolet siitä, mitä ne voisivat maksaa kaupassa, voi moni ostaa hyvin mielellään. Huonoksi menneet omenat voitte lahjoittaa läheiselle hevostilalle. Vastaavasti voitte kysyä ilmaisia ratsastustunteja, jotka voisitte myydä harrastajille. Pyytäkää jonkinlainen lappu / per tunti tallin omistajalta ja myykää se harrastajalle.

 • Kuusankosken Puhti ry
 • Erikoinen rahoitusidea

  Myykää toimintanne jatkajalle:
  Kun olette jo saavuttanut sen, mitä pitikin, leirikoulut on pidetty ym, miksi ette myisi kokemustanne seuraavalle luokalle. Ei kannata heti vaatia rahaa tai suuria summia. Sopikaa, että tulette ajoittain konsultoimaan ja saatte siitä korvauksen. Kertokaa vaikka Studioyleisönä olemisesta. Niistä saaduilla rahoilla voitte konsultoida tulevaa luokkaa jo etukäteen.

  HUOM: Kilpailulista.fi ei ota vastuuta mahdollisista veroseuraamuksista tms. Ne kunkin luokan ja yhdistyksen tulee selvittää etukäteen.

  Asiaa varainhankinnasta:

 • Teidän yrityksenne tai yhdistyksenne tälle listalle? Ota yhteys frank (at) dlc.fi


 • Yhteistyötä:

  Kesätöitä.fi
  Joulutöitä 2018

  Nettiristikot.fi
  Hauskoja ristikoita ja måste svenskaa hauskasti

  Lisää voitonmahdollisuuksiasi:

  Tiesithän, että monien sivuillamme näkyvien mainosten avulla voit päästä käsiksi
  kivoihin kilpailuihin, jotka jostain syystä ei ole sivuillamme.
  Sallimalla mainokset, saatat löytää kasan kivoja kilpailuja ja uskomattomia palkintoja.

  [Etusivu] [Järjestämämme kilpailut] [Linkkejä varainhankintaan] [Linkit] [Info]

  frank(at)dlc.fi

  Netin asiallisimmat kilpailut

  Päivitetty 8.9.2018 09:22 "Että joskus voittaisit." www.Kilpailulista.fi 2024